?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Ik had nogal last van mijn handen; rood, geïrriteerd en met de hitte van het fornuis/oven op het werk, maar ook het velen malen handen wassen, werd dit steeds erger en werd het zelfs pijnlijk. Ik ben toen uiteindelijk naar de huisarts gegaan, die heeft me doorverwezen naar de dermatoloog voor allergietests. Drie weken wachttijd. Ondertussen had ik zalf, die het pijnlijke weg haalt gelukkig.
Vanochtend was ik daar, zegt hij niks te kunnen doen. Hij gaat geen tests doen, want het is een combinatie van aanleg voor exceem en teveel contact met vocht. Hij wist zeker dat het geen allergie was toen ik vroeg of het misschien contactallergie kon zijn.
Natuurlijk heeft die man er verstand van, het is immers zijn vak. Bij zulke dingen is de oorzaak vaak moeilijk te achterhalen. Maar er kon gewoon niks aan gedaan worden, het moest maar uiteindelijk vanzelf weg gaan. Of ik tijdelijk 'droog werk' kon doen, zodat het kon 'genezen'. Nee dat is bij ons niet mogelijk. Oh nouja, dan moest ik maar een beetje aanklungelen met zalf en dergelijke. 
Ik had gehoopt dat het misschien een paar producten zouden zijn, dan kon ik die vermijden en met handschoenen werken. Maar zoiets was niet mogelijk volgens hem. Zelfs niet nadat ik zei dat een collega van me dit wel heeft. Nee, niet mogelijk. VREEMD, HEEL ERG VREEMD.

Nog eventjes en ik heb een diploma in tha pocket. YAY! Het komt steeds dichterbij, want het is toch al bijna maart. En toch weet ik niet wat ik hierna wil. Ik had een tijd geleden besloten alles stap voor stap te doen. Toen ik een beetje in de knoop zat met school, werk en mezelf. Uiteindelijk heb ik doorgezet met mijn opleiding en komt de volgende stap eraan. 
Het werk bij Kasteeltje Hattem bevalt heel erg goed, zowel persoonlijk als professioneel. Ik kan er veel leren, nog steeds. Het is het soort koken waar ik blij van word. De collega's zijn leuk, ook de 'nieuwe'. Ik voel me er op mijn gemak, wat ik op veel plekken niet heb. Ik word vrij gelaten, maar er is altijd iemand als er iets is. 
Mijn werkplek is een plek waar ik vaker ben dan thuis, ik ben er lang achter elkaar. Voor mij is het dus erg belangrijk dat ik me er op alle vlakken goed voel. Ik ben een moeilijk persoon wat dat betreft, ik voel me 'snel' buiten gesloten en niet gewaardeerd. Bij Hattem heb ik dit alles niet. Kortom; het is mijn plek.
Maar het is in Roermond, circa 3 kwartier verwijderd van mijn thuis. Tel dit bij de lange werkdagen op, en het is niet ideaal om dit te blijven doen. Riks werk is en blijft in Eindhoven bij BCM, ik vind het ook een fijne stad maar het is niet praktisch. In Limburg gaan wonen zonder Rik, want hij wil in Eindhoven blijven, maakt me ook niet gelukkig. In Eindhoven een werkplek vinden die net zo geschikt is, lukt me maar niet. Er zijn hier alleen al zo weinig bedrijven waar het soort koken me blij maakt. Dus wellicht moet ik binnenkort met mijn baas gaan babbelen over een contract. Wie weet zit dat er helemaal niet in en proberen Rik en ik een oplossing te zoeken voor iets dat niet eens mogelijk is.
Dus de volgende stap is de mogelijkheden bij Hattem bekijken/bespreken. Kan ik daar blijven, dan moet er voor de woonplek een oplossing komen. Maar voor nu weet ik het allemaal even niet.

Comments

( 5 comments — Leave a comment )
anoya
Feb. 18th, 2010 05:35 pm (UTC)
Altijd 'grappig' hoe het lijkt alsof experts er gewoon minder vanaf weten dan wijzelf :P
roosjesveer
Feb. 18th, 2010 10:13 pm (UTC)
Mja, zo vreemd dat het dus wel mogelijk is en hij gewoon doodleuk zegt van niet. Mijn moeder ging het eens op het werk bespreken (ander ziekenhuis) en morgen eens overleggen met die collega. Hij gaat daarvoor naar Belgie, wie weet..
anoya
Feb. 19th, 2010 05:34 am (UTC)
Dan hoop ik dat daar wat uit komt!
x_xcyanidex_x
Feb. 18th, 2010 09:32 pm (UTC)
In het ziekenhuis kreeg ik finestil voor mn eczeem :s
Maar ik gebruik elidel eczeem zalf, is het minst kwade van alle andere zooi!
Mijn handen zijn dus echt zwaar de klote op, binnekort ga ik gel nagels nemen omdat mn nagels ook echt vies vies vies uitzien :(

Maar met die eczeem.. Ik heb t nu voor t eerst ook op mn vingers :(
roosjesveer
Feb. 18th, 2010 10:17 pm (UTC)
Ik heb het nu ook voor het eerst echt erg op mijn handen. Ik had eerst triamcinolon gekregen van de huisarts en de pedagoog heeft me vaseline lanette creme gegeven voor erbij. Beide van het merk fagron. Het is wel al een stuk beter geworden na het bezoek aan de huisarts, dus het werkt wel degelijk. Alleen niet genoeg.
Tja, mijn handen zitten soms wel onder de kleine wondjes en smerige nagels van het werken en ik bijt ook nog eens nagel, maar daar zit ik niet mee ;)
( 5 comments — Leave a comment )

Latest Month

October 2010
S M T W T F S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by LiveJournal.com